Όραμα και στόχοι

Όραμα

Το Κίνημα Κυπριωτισμού έχει το μεγάλο όραμα για μια Κύπρο ενωμένη και ομοσπονδιακή, για ένα κράτος δικαίου στο οποίο όλοι οι πολίτες θα απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους, θα ευημερούν και θα δημιουργούν σε συνθήκες κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατίας. Επιζητούμε τον πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, την εφαρμογή της ανεξιθρησκίας στην πράξη και την οικοδόμηση μιας κοσμικής και ανθρωπιστικής παιδείας. Οραματιζόμαστε μια ισχυρή πατρίδα με διεθνές εκτόπισμα και θετικό ρόλο στην περιοχή μας. Θέλουμε μια κοινωνία απαλλαγμένη από ρατσισμό, εθνικισμό και ιδιοτέλεια, ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα αποτελεί πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, διαφάνειας, ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας.

Στόχοι

Η επαρχιακή και παγκύπρια οργάνωση του διακοινοτικού πολιτικού Κινήματος του Κυπριωτισμού, ο οποίος θα συμβάλει στη σύμπτυξη ενός ευρύτερου μετώπου για την επανένωση και την αναδημιουργία της χώρας μας.

Ο σχεδιασμός πολιτικής πρότασης και δράσης που θα πραγματώνει το όραμα του Κινήματος για ένα κράτος δικαίου με βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική πρόνοια και σύγχρονες πολιτειακές δομές.

Η υπεράσπιση της κυπριακής συνείδησης ως συμπεριληπτικής ταυτότητας, παράλληλα με την πρόταξη των ζητημάτων του κοσμικού κράτους και της αναγκαιότητας για μια οικουμενική και δημοκρατική εκπαίδευση.

Η συμπόρευση και η συνεργασία με τη νέα γενιά, τους επιστήμονες, τους διανοούμενους και τους ερευνητές, με τους  ανθρώπους του πολιτισμού και της δημιουργίας, τους ακτιβιστές και τα σύνολα που αγωνίζονται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την οικολογική συνείδηση.

Η διεκδίκηση λόγου, ρόλου και εκπροσώπησης για την προώθηση των στόχων του Κινήματος και την εφαρμογή των προγραμμάτων και των προτάσεών του.