Τρίτη μαζική πορεία Ως Δαμέ με πολλαπλά μηνύματα

Τρίτη μαζική πορεία Ως Δαμέ με πολλαπλά μηνύματα

Ολοκληρώσαμε την τρίτη πορεία Ως Δαμέ το Σάββατο 27/3 πλήρως ικανοποιημένοι και ικανοποιημένες από το συναπάντημα, τη μαζικότητα, τα σωστά ζητούμενα, την καλλιτεχνική και κοινωνική διάσταση που δόθηκε από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Ήταν κι αυτή όπως και οι άλλες δύο προηγούμενες, μια πορεία σταθμός, ένα ορόσημο για τα πολιτικά πράγματα του τόπου.

Η ειρηνική διάθεση του κόσμου που συμμετείχε στις δύο τελευταίες πορείες απέδειξε πως η καταστολή που επιχειρήθηκε στην πρώτη προσπάθεια ήταν μια πολιτική πράξη της κυβέρνησης, μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να φιμωθεί ο ριζοσπαστικός χώρος και η λαϊκή απαίτηση για λογοδοσία.

Οφείλουμε πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και ευχαριστίες γιατί καταφέρνουν να εξωτερικεύσουν μια υπόγεια δυναμική, ένα ρεύμα ανάμεσα στη νεολαία και τα δημοκρατικά στοιχεία μιας κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο το ψέμα, τη διαπλοκή και τις πολιτικές της διχοτόμησης.

Κυρίως, αποδίδουμε τα εύσημα στην οργάνωση των κινητοποιήσεων Ως Δαμέ γιατί επιτυγχάνει να διαχωρίσει τη θέση αυτών των εκδηλώσεων από τάσεις και χώρους που ναι μεν διατείνονται πως στέκονται απέναντι στη διαφθορά και τον αυταρχισμό, αλλά δεν έχουν την ευθυκρισία να αντιληφθούν πως η άρνηση της ομοσπονδιακής προοπτικής και η διαπλοκή είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Κίνημα Κυπριωτισμού, 29/3/21