Ποιοί είμαστε

Ποιοι είμαστε

Τα μέλη και οι υποστηρικτές του Κινήματος Κυπριωτισμού είναι ενεργοί πολίτες από όλες τις κοινότητες με δράση στα ζητήματα της επανένωσης και της επαναπροσέγγισης. Συμμετέχουν σε σύνολα που αντιμάχονται το ρατσισμό και κάθε μορφή διάκρισης, και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι παρόν στους αγώνες κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων, για τον εκσυγχρονισμό και την εκκοσμίκευση του κράτους και των θεσμών. Στην πρώτη γραμμή του Κινήματος τοποθετείται η νεολαία του, αυτοί και αυτές που θα πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας στις επόμενες δεκαετίες και που έχουν το όραμα για τη μεγάλη αλλαγή.

Συντονιστική Επιτροπή

Γεννήθηκε στον Καραβά της επαρχίας Κερύνειας και μετά την εισβολή εκτοπίστηκε με την οικογένειά της στη Λευκωσία όπου και τελείωσε το Λύκειο Παλουριώτισσας. Ασχολήθηκε με τον χορό, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής με τον Φώτο Φωτιάδη και πήρε δίπλωμα πιάνου και θεωρίας της Μουσικής. Στη συνέχεια σπούδασε στο Καποδιστριακὀ Πανεπιστήμιο της Αθήνας από όπου πήρε το πτυχίο της Ελληνικής Φιλολογίας με ειδίκευση στην Ιστορία και Αρχαιολογία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Ελληνικό Δημόσιο για δέκα χρόνια και επαναπατρίστηκε διοριζόμενη στην Κυπριακή Μέση Εκπαίδευση. Στην Κύπρο απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνέγραψε κι εξέδωσε πέντε βοηθήματα Ιστορίας για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Διετέλεσε εκπρόσωπος της ΟΕΛΜΕΚ στα σχολεία όπου υπηρέτησε και ήταν υποψήφια στα εκλογικά ψηφοδέλτια της ΟΕΛΜΕΚ σχεδόν σε κάθε εκλογές. Ήταν δις υποψήφια επιθεωρήτρια φιλολογικών ενώ αφυπηρέτησε από τη θέση της Βοηθού Διευθύντριας Α΄.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Ο πατέρας του κατάγεται από την Αμμόχωστο και η μητέρα του από τη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και σπούδασε Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Βirmingham (B.Sc) και ακολούθως στην Κλινική Χημεία (M.Sc). Ήταν ιδιοκτήτης Κλινικού Εργαστηρίου στη Λευκωσία για 19 χρόνια. Στη συνέχεια απέκτησε το τίτλο CPA από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ασχολείται με το εμπόριο εξειδικευμένων προϊόντων για την υγεία της οικογένειας. Το όραμά του είναι να δει την Κύπρο επανενωμένη και τις νέες γενιές να ζουν σε συνθήκες ευημερίας, ασφάλειας και ειρήνης.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1966. Σπούδασε Πληροφορική στο Imperial College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο UC Berkeley. Εργάστηκε σε τράπεζα, σε εταιρεία ανάπτυξης και χρηματοδότησης μεγάλων έργων και σε οργανισμό εκκόλαψης επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Την τελευταία δεκαετία δραστηριοποιείται στον τομέα του αυθεντικού οικοτουρισμού. Είναι από τους βασικούς δημιουργούς της δικοινοτικής τρίγλωσσης ιστοσελίδας natureofcyprus.org και διετέλεσε ως πρόεδρος της δικοινοτικής ΜΚΟ  «Φίλοι της Φύσης Κύπρου». Έγραψε δύο βιβλία, το «Οδηγός για τη Φύση της Κύπρου» (2009) και το «Exploring Authentic Cyprus» (2015). Εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά μιλά καλά Γερμανικά και Ισπανικά, ενώ έχει βασικές γνώσεις της Γαλλικής και της Κινέζικης γλώσσας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Γεννήθηκε στη Δερύνεια το 1952 και είναι εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο. Εκπαιδεύτηκε ως ηλεκτρολόγος πλοίων με υποτροφία στην Ιταλία. Τα τελευταία 35 χρόνια εργάστηκε ως επαγγελματίας οδηγός ταξί ενώ τώρα είναι συνταξιούχος. Συμμετέχει δραστήρια στο επανενωτικό κίνημα εδώ και τρεις δεκαετίες ενώ υπήρξε ένα από τα πρώτα μέλη του Κινήματος Κυπριωτισμού γιατί πιστεύει ακράδαντα στην προάσπιση και ενίσχυση της κυπριακής συνείδησης. Κατοικεί στο Λιοπέτρι, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1963 και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Αυγόρου. Ακολούθως μετοίκησε στο Βαρώσι όπου πέρασε τα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου. Με το πραξικόπημα και εισβολή βρέθηκε πάλι για κάποια χρόνια στο Αυγόρου και ακολούθως στην Λάρνακα όπου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε Ηλεκτρονικά και Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο του Dundee στη Σκωτία και στο UMIST Manchester στην Αγγλία. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1989 και εργάστηκε σε διάφορες διεθνείς εταιρείες Τεχνολογίας και Υπολογιστών στις αγορές της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Από το 2005 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Μέση Τεχνική Εκπαίδευση. Συμμετέχει από τον καιρό που επέστρεψε στην Κύπρο στο επανενωτικό κίνημα και ελπίζει για την ομοσπονδιακή επανένωση της Κύπρου.

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1994, με καταγωγή από την Αραδίππου εκ μέρους της μητέρας της και τα Περβόλια Λάρνακας εκ μέρους του πατέρα της. Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας το 2013 επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό και έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Μπρίστολ της Αγγλίας. Aπέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) και πιο πρόσφατα το ICAEW Certificate in Insolvency. Από το 2016 εργάζεται στο Λονδίνο, αρχικά ως Οικονομικός Αναλυτής σε μια επενδυτική τράπεζα, Nomura International Plc και από το 2019 ως Σύμβουλος Οικονομικής Αναδιάρθρωσης και Αφερεγγυότητας στην Alvarez & Marsal. 

Κατάγεται από την Αμμόχωστο όπως και οι γονείς της. Παρακολούθησε σπουδές Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των πωλήσεων. Ασχολείται έντονα για δεκαετίες με τον ακτιβισμό για τα θέματα της Αμμοχώστου, της επανένωσης και στα κινήματα ενάντια στο ρατσισμό. Κωπηλατεί και είναι χειμερινή κολυμβήτρια. Έχει δύο παιδιά. Δηλώνει ένας απλός πολίτης που δίνει τον εαυτό του να αποκτήσει η Κύπρος την χαμένη της υπόληψη.

Με καταγωγή από το Βαρώσι, ο Chris Ροτσάκης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1998. Είναι φοιτητής Μουσικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο ως μουσικός σε συναυλίες και διαγωνισμούς σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Είναι καθηγητής μουσικής και ηχολήπτης στο επάγγελμα. Είναι μέλος της πρώτης δικοινοτικής ορχήστρας της Κύπρου, Cyprus Chamber Orchestra, ενώ υπήρξε και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Είναι ακτιβιστής και διαχειριστής του δικοινοτικού λογαριασμού στο Facebook και το Instagram, “Cypriot with Sign”. Εκτός από την Ελληνική και την Αγγλική, μαθαίνει και την Τουρκική γλώσσα για να μπορεί έτσι να επικοινωνεί με τον κάθε Κύπριο στην μητρική του γλώσσα.

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1962. Φοίτησε στο Δημοτικό Χρυσής Ακτής Αμμοχώστου και ακολούθως στο Foley’s Grammar School μέχρι και τον εκτοπισμό της οικογένειας στη Λεμεσό το 1974. Σπούδασε στο City University του Λονδίνου αποκτώντας πτυχίο μηχανολογίας (BSc in Control Engineering). Όλη η επαγγελματική του εμπειρία έλαβε χώρα εντός της οικογενειακής επιχείρησης του ομίλου Εύρηκα που ίδρυσε ο πατέρας του, Ξάνθος Σαρρής, το 1960. Διετέλεσε διευθυντής εργοστασιακής μονάδας και σήμερα υπηρετεί από τη θέση του Συμβούλου Αγορών και του Γραμματέα του ΔΣ της Εταιρίας. Συμμετείχε στη Κίνηση Επανένωσης Κύπρου και στον Νεοκυπριακό Σύνδεσμο από τη θέση του Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής. Από το 2020 συμμετέχει στο Κίνημα Κυπριωτισμού. Είναι διαζευγμένος και έχει δύο γιους 27 και 23 χρόνων. Παίζει κιθάρα και γνωρίζει βασικά Τουρκικά.

Stelios Stylianou

Ο Στέλιος Στυλιανού γεννήθηκε στο Κάτω Βαρώσι το 1972 και διαμένει μόνιμα στη Λάρνακα από το 2000. Είναι εκπαιδευτικός στον κλάδο της Πληροφορικής και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας. Τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσει δράσεις και συμμετέχει σε κινήσεις και ομάδες για την επαναπροσέγγιση και την επανένωση καθώς και για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας και την ανάπτυξη ενός κοσμικού και οικουμενικού εκπαιδευτικού συστήματος. Από το 2020 είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Κινήματος Κυπριωτισμού.

Γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1998. Είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου. Εξελέγη εκπρόσωπος των σπουδαστών της Φιλοσοφικής σχολής και Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων και Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου τουΑσχολήθηκε εκτενώς με τα κοινά συμμετέχοντας ενεργά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες. Εκπροσώπησε την Κύπρο σε παγκόσμια ακαδημαϊκά συνέδρια. Διετέλεσε μέλος της Κυπριακής Παιδοβουλής. Είναι ενεργό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικοινοτικού Δικτύου Νεολαίας Κύπρου. Ασχολείται με την ποίηση και το θέατρο. Έχει βραβευτεί για την συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις και έχει γράψει την ανέκδοτη ποιητική συλλογή «Σούρουπο». Έχει καθήκοντα  Επαρχιακού Συντονιστή Λευκωσίας-Κερύνειας στο Κίνημα Κυπριωτισμού.

Γεννήθηκε στη Γύψου το 1950. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο του χωριού και στη συνέχεια στο Α’ Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Μετακόμισε στο Λονδίνο το 1966 αφού είχε ολοκληρώσει την Τρίτη τάξη του Γυμνασίου. Σπούδασε Βιοχημεία και Φυσιολογία και από το 1974 έως το τέλος του 1978 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Παροικιακή» του Λονδίνου. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο όπου έκανε τη στρατιωτική του θητεία και εργάστηκε ως καθηγητής Βιολογία και Χημείας σε ιδιωτικό και στη συνέχεια στα δημόσια σχολεία. Είναι γνωστός ακτιβιστής που ανέπτυξε ποικιλόμορφη δράση υπέρ της επανένωσης της πατρίδας μας συμμετέχοντας σχεδόν σε όλες τις διακοινοτικές εκδηλώσεις, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003.